srlaten

Гујон: Очување идентитета Срба заједнички циљ јавног и невладиног сектора

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, говорио је на Регионалној конференцији о сарадњи јавног и невладиног сектора на Палама 8. октобра. Конференцију је организовала НВО Мрежа Републике Српске како би се подстакла демократска култура дијалога и сарадња државних институција и организација цивилног друштва.

Гујон је рекао да му његово дугогодишње искуство у невладином сектору с једне стране и искуство на државној функцији, на челу Управе с друге, омогућавају да боље сагледа и разуме проблеме који се јављају између јавног и невладиног сектора.

„Циљ нам је исти а то је очување културе и идентитета српског народа али путеви којима идемо до тог циља су другачији али и комплементарни. Зато наша Управа издваја сваке године 900.000 евра за суфинансирање пројеката удружења широм света. У квалитетној дискусији коју сам имао с министром трговине и туризма РС Сузаном Гашић, градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, начелником општине Пале Бошком Југовићем, представницима државних институција, јавног и невладиног сектора Републике Српске, ставио сам акценат на конкретне активности, попут отварања допунских школа, дигитализовања конкурса, рада на заштити права Срба у региону и сл.“, рекао је Гујон.

 

 

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …