srlaten

Гујон са Србима из Федерације БиХ

Арно Гујон, в.д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону разговарао је у Београду са представницима Срба из Федерације БиХ (БиХ)

Састанку са в.д. директором Гујоном су присуствовали Душица Рунић, начелница Општине Дрвар, Немања Давидовић, председник општинског већа Општине Босански Петровац, Дамир Иветић, потпредседник општинског већа Општине Оџак, Ђорђе Радановића, координатор стручне правне помоћи избеглим расељеним и другим лицима нз ФБиХ испред РУГИПП-а и Владе Р. Српске (БиХ) и Николина Милатовић Поповић, в.д. помоћника директора УСДСР.

Саговорници су истакли да постоји читав низ нерешених статусних права Срба у Федерацији БиХ који додатно оптерећују процес заштите имовинских права Срба у овом ентитету. Саговорници су нагласили потребу за додатним капацитетима примарне правне помоћи и правне заштитите Срба из ФБиХ.

Душица Рунић, начелница Општине Дрвар најавила ускоро отварање канцеларије за исељеништво у овој општини која ће бити у могућности да пружи потребне информације избеглим и расељеним лицима са територије Општине Дрвар и представљати прву адресу за контакт са администрацијом у процесима заштите имовинских и других стварних права (лична документа, обнова кућа, заштита имовине…).

Check Also

У Новом Саду отворена Канцеларија за правну помоћ Србима из Федерације БиХ

У Новом Саду данас је отворена Канцеларија за правну помоћ Србима који имају имовину у …