srlaten

Гујон се у Москви састао с високим званичницима Руске Федерације

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону састао се с Јевгенијем Примаковим, руководиоцем Федералне агенције за питања Заједнице независних држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу Руске Федерације, у чијем оквиру се налазе, између осталог, сви руски домови у свету.

„Отворили смо за нас веома значајне теме и добили корисне информације о моделима сарадње и помоћи коју Русија пружа својим сународницима у иностранству. Драго ми је што су наши руски пријатељи били изузетно отворени и поделили са нама знања и искуства која ћемо, у наредном периоду, примењивати у раду с нашим сународницима у региону и дијаспори“, рекао је Гујон након састанка с Примаковим у Москви.

Директор Управе уручио је Примакову икону Светог Стефана Дечанског.

„У Високим Дечанима сам ја примио православље а тај манастир је господин Примаков обишао и заволео када је носио хуманитарну помоћ на Косово и Метохију“, рекао је Гујон.

У оквиру службене посете Русији, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону посетио је Институт Заједнице независних држава, где се састао  с директором ове установе и послаником руске Државне думе Константином Затулином. Разговарали су о темама које се тичу српске и руске дијаспоре.

 

 

Check Also

У Новом Саду отворена Канцеларија за правну помоћ Србима из Федерације БиХ

У Новом Саду данас је отворена Канцеларија за правну помоћ Србима који имају имовину у …