srlaten

Гујон угостио делегацију Европске асоцијације српских фолклорних друштава

Данас је у Министарству спољних послова Републике Србије, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон примио представнике Европске асоцијације српских фолклорних друштава који су овај викенд допутовали у Београд из Немачке, Француске, Швајцарске, Аустрије и Хрватске.
„Фолклорна друштва која функционишу под окриљем Европске асоцијације српских фолклорних друштава заједно окупљају преко 80 000 деце из нашег расејања коју уче о најлепшим традицијама српског народа и омогућавају им да се међусобно упознају и друже на српском језику. Разговарали смо о могућности да се централна фолклорна смотра свих фолклорних друштава из Европе организује у Србији 2023. године. У реализацији ове сјајне идеје ћемо као Управа пружати максималну подршку и конкретну помоћ. Јер Србија треба брине о онима који је на најлепши могући начин представљају у свету!“ – изјавио је директор Гујон.
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону годинама уназад финансијски и институционално пружа подршку српским фолклорним друштвима у региону и дијаспори.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …