srlaten

Гујон: Током 10 дана кампање јавило се преко 500 Срба пореклом из ФБиХ

Арно Гујон директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону гостовао је данас у поподневном Дневнику Радио телевизије Србије поводом новопокренуте кампање за заштиту имовинских права Срба из Федерације Босне и Херцеговине, коју Управа спроводи у сарадњу са институцијама Републике Српске.

„Први резултати наше кампање за заштиту имовинских права Срба из БиХ су стигли: за 10 дана смо добили преко 500 позива, што представља већ сада 10% укупног броја људи који су се јавили током претходне 3,5 године! Очекујемо да тај број расте још више у наредном периоду захваљујући додатном оглашавању на друштвеним мрежама и ангажовању свакога од вас у дељењу наших информација. Хвала свима на великој подршци, наставићемо овим темпом у наредном периоду, нема одустајања!“ – истакао је Арно Гујон директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.
У Федерацији БиХ у току je усклађивање података о некретнинама катастра и земљишне књиге, тзв. хармонизација података. Приликом овог процеса припадници српског народа могу да изгубе право на имовину, која је у њиховом власништву или поседу.
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону позива све припаднике српског народа пореклом из Федерација БиХ који се налазе у дијаспори да се јаве на:

Телефон: +387 55490940

Viber и WhatsApp: + 387 65 090-040

pravnapomoc.banjaluka@rgurs.org

Facebook i Instragam: @kancelarijezapravnupomoc

Контакти Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ:

odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com

FB @srbiufederacijibih

TW @OdborF

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …