srlaten

Хуманитарна активност СПОЈИ

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ покренула је фонд за угрожене српске породице у оквиру којег ће се до средине јула скупљати новчане донације за отклањање и санирање штете у Србији и Републици Српској, а планирано је да се у вредности прикупљених донација породицама купи неопходна дугорочна помоћ која ће им помоћи да поново стану на своје ноге.

споји

Такође, СПОЈИ је две недеље у складишту организације у Инзбруку прикупљао помоћ, а апелу су се одазвали не само чланови и пријатељи организације, већ и аустријске фирме, од којих и даље стиже раније најављена помоћ.

Како је објавила ова организације, чланови повереништва СПОЈИ у Србији су помогли у одбрани Свилајнца од поплава и у копању канала на кеју реке Чокордин у Рашанцу, како би се вода одливала, а уз то су се прикључили акцији прикупљања материјалне помоћи за Свилајнац и Петровац на Млави, коју је покренуо КУД „Полет“ из Великог Лаола.

Прва хуманитарна пошиљка Омладинске организације СПОЈИ кренула је 22. маја 2014. године из Инзбрука ка Смедеревској Паланци. Комби с приколицом био је напуњен пакетима са најнеопходнијим потрепштинама, као и са одећом и обућом. Вредност прве пошиљке била је преко 9.000 евра, а одвезли су је чланови СПОЈИ-а, лично, на челу са Оливером Ранисављевићем, чланом Управног одбора.

Check Also

Срби у региону и дијаспори и ове године подржани од матице

У суботу, 20.11.2021. године, у Прес центру Удружења новинара Србије одржана је конференција о значају …