srlaten

Хуманитарне активности удружења Солидарност Косово из Париза

извор: Франкфуртске вести

Охрабрени успехом од прошле године, чланови хуманитарне организације Солидарност Косово, са седиштем у Француској српску децу са Косова 1. августа воде на Јадранско море у Црну Гору. Да виде море, да науче да пливају, да се друже, да осете како слободно детињство може бити лепо и проткано са небројено много чари.

– Нимало се нисмо двоумили. То дечје летовање је, такорећи, наша посластица. Ништа лепше од дечјег узбуђења и њихове радости – говори Арно Гујон, лидер Солидарности и велики пријатељ Срба.
На седмодневни боравак на Црногорско приморје кренуће 40-оро деце из породица слабог материјалног стања, изабрани су по критеријумима које је одредила православна црква у Грачаници, а што педантно води и евидентира ђакон Бојан.

– Дечје нестрпљење пред полазак на летовање достигло је кулминацију. Уживања на плажи, игрице у мору, а и вечерње забаве омогућиће им да забораве тешкоће свакодневице и да осете, бар мало, безрижност детињства – наглашава Арно.
Француски добровољци су све испланирали: курс пливања, посете културним збивањима, спортске активности, уметнички атељеи. Биће то опуштање у миру, без страха, кроз шта пролазе и сва друга деца цивилизоване Европе, која, нажалост, одобрава енклаве, етничке и религиозне границе у срцу Старог континента.

– У предвечерје ове акције, позивамо све добре људе да нас подрже својим прилозима како бисмо могли подмирити трошкове транспорта и смештаја за 40 косовских малишана – са вером у разумевање и одзив – поручује Арно.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …