srlaten

Хуманитарни пројекти у Врању и Прокупљу

Српска православна омладина Инсбрук, СПО(Ј)И је прошле недеље, у Врању помогла породици Стојменовић, којој је обезбедила грађевински материјал и пакетиће са храном за децу  са циљем да се до зиме уселе у нову кућу.

Породици Стојменовић је  пре неколико месеци изгорела кућа, тако да сада сви живе у једној малој шупи у нељудским условима. Породицу поред оца Војислава и његове супруге, чине петоро деце између 2 и 17 година старости.

Након Врања, СПО(Ј)И је посетила село Булатовац код Прокупља да би доставила другу по реду донацију за обнављање Храма Светих апостола Петра и Павла и како би наставила један од пет хуманитарних пројеката своје омладинске организације.

Храм Светих апостола Петра и Павла саграђен је између 1890. и 1902. године, али се због лоше изградње и незгодног терена срушио пре око 30 година. Обнављање Храма у Булатовцу покренуло је неколико мештана, а благослов је добијен од патријарха српског господина Иринеја.

Храм Светих апостола Петра и Павла иначе окупља не само мештане Булатовца већ и мештане три околна села, те је завршетак његове обнове још значајнији.

Омладинска организација СПО(Ј)И зато позива све људе добре воље да се придруже овом пројекту како би заједно помогли да се овај храм у што краћем року обнови.

После обиласка радова и достављања хуманитарне помоћи у селу Булатовац уследило је пријатељско дружење са мештанима из Булатовца, који су омладинцима из Аустрије и Србије приредили незабораван дочек.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …