srlaten

Вече за поплављени Балкан

Извор: РТС

Њујорчани из разних делова света и дијаспора из свих крајева бивше Југославије одржали су у Галерији МЦ у Њујорку велико хуманитарно вече за прикупљање финансијске помоћи подручјима угроженим поплавама у Србији, Босни и Хрватској.

njujork-_

Педесетак уметника из земаља региона и неколико страних извођача, учествовало је на хуманитарној вечери у суботу, 31.маја у програму који је обухватио џез, класичну и етно музику, као и сценске наступе и аукцију донираних уметничких радова, саопштила је агенција „Лајтмотив артс“.

Од музичара учествовали су бубњар Марко Ђорђевић, пијанисти Димитрије Васиљевић, Ђорђе Нешић, Ивана Ристова Ковач, Марко Ступаревић и Дуке Бојаџијев, вокал Алма Мићић и гитариста Рале Мићић, композитори Милица Параносић и Милош Раичковић.

На хуманитарној вечери наступили су оперски певач Сава Вемић, гитариста и вокал Владимир Четкар, саксофониста Јан Кус, вокал Крсте Родзевски, перкусиониста Александар Петров, кларинетиста Васко Дуковски, флаутисткиња Ана Танасијевић, виолинисткиња Ана Милосављевић, етно група Одгласи, дует Валентина Јањус и Срђан Ивковић.

Бројни сликари, фотографи и други уметници донирали су своје радове, а многи од њих су присуствовали догађају. Међу уметничким делима на аукцији су се насли радови уметника Горазда Попоског, Сандре Вучићевић, Марије Павловске, Ђорђа Скенџића, Марка Марквића, Далибора Плавшића, Амеле Парчић, Игора Мандића.

Допринос су дали локални ресторани и други спонзори, Тамка Спорт је донирао потписане рекете Новака Ђоковића и Виктора Троицког, као и потписану мајицу Ђорђа Ђоковића око којих се водило интересантно аукцијско надметање до самог краја.

Организатори и домацини ове хуманитарне акције: Данијела Милић, Милица Параносић, Горазд Попоски и Вера Арсова као и Галерy МС и „Лajтмотив артс“, уз помоћ групе волонтера уприличили су вече које ће се памтити по солидарности и великодушности, прикупљено је 16.000 долара који ће бити уплаћени организацији Црвени крст у државама оштећеним поплавама.

Како је најавио „Лajтмотив артс“ у Њујорку је планирано још мноштво сличних хуманитарних акција, укључујуци и концерт прослављеног српског виолинисте Стефана Миленковића за помоћ поплављеном Балкану.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …