srlaten

И Срби могу да се сложе

Извор: Франкфуртске вести

Од следеће фудбалске сезоне у Минхену ће се у разним лигама такмичити пет екипа под именом СК Србија – РС, удружених клубова СК Србија и СК Бањалука! То је договорено на састанку по три представника оба клуба, а у присуству и протојереја Маринка Рајака, старешине храма Св. Јована Владимира краља српског у Минхену и члана екипе ветерана СК Србија.

– Идеја о удруживању постојала је већ дуже време, али је тек сада дошао тренутак да се она и оствари. Уз обострану спремност да се удружимо у један клуб СК Србија – РС, била нам је важна и подршка свештеника Маринка Рајака. У току су технички послови да се све то до следећег првенства припреми, како би од идуће сезоне СК Србија – РС имала три сениорске екипе прву, другу и трећу, ветеране и подмладак. Првотимци настављају такмичење у Крајс лиги, друга у А, а трећа у Б класи и у њима ће играти фудбалери оба клуба. Поставили смо себи циљ да заједничким снагама окупимо што већи број наше деце која играју или тек намеравају да играју фудбал како би СК Србија – РС постала добро организован и јак српски клуб у Минхену – каже спортски директор СК Србија Александар – Боби Мићић.

На сличан начи о удруживању ова два наша фудбалска клуба у Минхену размишља и Веселко Јаковљевић, дугогодишњи председник и члан управе СК Бањалука.

[blockquote_left] Подршка протојереја Рајака

Одлуку о удруживању два минхенска спортска клуба донели су у име руководства и чланова по три представника СК Србија и СК Бањалука. То су Александар Мићић, Љубо Мацановић и Сретен Гаџић из СК Србија и Златко Максимовић, Веселко Јаковљевић и Васо Павличић из СК Бањалука. Подршку овом договору својим присуством дао је и протојереј Маринко Рајак. [/blockquote_left]

– Остварила се наша вишегодишња жеља и иницијатива да се удруже СК Србија и СК Бањалука и да наши људи у Минхену имају јак српски спортски клуб. Уз добру организацију и више спонзора биће лакше финансирати један колектив – сматра Јаковљевић.

Уз жељу да се уједине ова два наша клуба, која је присутна доста дуго, сигурно је један од разлога овог чина и одређена рационализација у српском фудбалу у Минхену. Оба ова клуба имала су и имају проблема у финансирању редовних активности где део разлога лежи и у чињеници да је економска ситуација у друштву доста тешка. Постало је многима јасно да се само удруженим снагама и заједно може боље и више. На сличан начин понашају се и спортски клубови других странаца у Минхену, али и немачки клубови, јер траже оптимална организациона решења, међу којим је и рационализација.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …