srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Интеграциони турнир у фудбалу – „Заједно смо јачи“

Извор: СПО(Ј)И

Под слоганом „Заједно смо јачи“ састаће се до 20 екипа из 10 и више различитих земаља.

У суботу, 15. јуна 2013. године у организацији Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, Заједнице Срба Тирол, КУД-ова „Острог“, „Братство“ и „Петар Кочић-Змијање“ одржаће се други по реду „1. интеграциони турнир у фудбалу на песку“ у Инсбруку.

Четири играча по екипи играће на песку за освајање турнира, а организатори потенцирају „фер плеј“, али и поред тога ове године из спортских разлога судија неће изостати.

На овој манифестацији су интеграција и размена између народа различитог порекла кроз спорт у центру пажње, јер без обзира да ли си мигрант или ниси: „Ко покаже резултате, тимски дух и поштење у спортском друштву, себи ће брзо изградити место у сваком друштву!“

Поред спортског програма организатори ће показати вољу за размену међу културама у Инсбруку и кроз културни програм. Планирани су наступи разних музичких и плесачких група, а поред тога сви гости ће имати прилику да уживају у кулинарским специјалитетима са Балкана.

[blockquote_left] УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН – ДОБРОДОШЛИ!

Где: Beachoase – TI Tennisanlagen, Radetzkystraße 43, 6020 Innsbruck Датум: Субота, 15. јун 2013. (у случају јаких падавина померање на недељу, 16. јуна); Почетак турнира: 10:00 часова; Почетак културног програма: око 16:00 часова; [/blockquote_left]

Ове године турнир, поред домаћих подржавалаца из Тирола и Аустрије, добија подршку и од европских фудбалских величина као што су Синиша Михајловић, селектор српске репрезентације и некадашњи фудбалер Лација и Интера, затим Бранислав Ивановић, капитен српске репрезентације и играч Челсија из Лондона, као и Фудбалски савез Србије, ФК Црвена Звезда и ФК Партизан, Канцеларија за Дијаспору Владе Републике Србије.

Сав приход овогодишњег интеграционог турнира у фудбалу на песку, који је иначе прва манифестација која је прошле године покренута од једне српске организације у сарадњи са аустријским институцијама у Тиролу, намењен је даљем лечењу нашег познатог голмана Звонка Милојевића, као и помоћи српској деци на Косову и Метохији.

Check Also

Изашла Мала новозаветна читанка под покровитељством Управе

Из штампе је изашла књига са одабраним причама из Светог писма и њиховим тумачењима професора …