srlaten

Интернет школа српског језика

извор: ebritic.com

У Лондону почиње интернет школа српског језика од 5. септембра 2013. године. Школа која носи име Светог Саве – stsavaskola.net је намењена полазницима узраста од 4 до 18 година, различитог нивоа знања српског, од почетника па навише.

Тренутно има више од 150 заинтересованих студената из Америке, Аустралије, Канаде, земаља ЕУ: Велике Британије, Немачке, Аустрије.

Програм је базиран на есејима, видео играма, видео и аудио фајловима, презентацијама, Скајпу, гледању научних филмова на српском и у складу је са препорукама Министарсва просвете Републике Србије о учењу на даљину. Месечне активности студената укључују од пет до дванаест сати, у зависности од њиховог распореда, нивоа знања српског и интереса ученика.

Посебна погодност оваквог концепта је за оне студенте који нису били у могућности да похађају постојеће школе српског језика. Жеља је да се много више деце из дијаспоре повеже, говори српски, гледа домаће филмове, слуша музику и прати догађаје из Србије.

Интернет школа српског језика почиње почетком септембра ове године и трајаће до Видовдана 2014. када ће полазницима бити уручени ПДФ сертификати.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …