Интервију - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Арно Гујон за „Политику”: Највећи скуп српске дијаспоре у последњих 20 година
20.02.2023   
Интервију

У Вашингтону је одржан први велики скуп српске дијаспоре, организован после више од две деценије, симболично назван „Јачање веза”, а који је по речима амбасадора Марка Ђурића имао за циљ да буде почетни импулс за будућа окупљања Срба у САД, али и за стварање основе да сви наши људи у најмоћнијој земљи западне цивилизације буду представници интереса свог народа.

 

Скупу у престижном Конрад хотелу присуствоваo je, између осталог, и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон који за Политику резимира овај догађај у Америци.

 

„Ово је био највећи скуп српске дијаспоре у Америци у последњих двадесет година. Многобројна српска заједница представља велики мост сарадње и пријатељства између Србије и САД-а. Наши људи најбоље разумеју језик домаћина, његов менталитет и начин размишљања, што је изузетно драгоцено. Ово је била прилика да упознам бројне представнике српског политичког, културног, духовног и привредног живота у САД и да с њима поразговарам о будућој сарадњи. Конференција ‘јачање веза’, на иницијативу амбасадора Марка Ђурића, већ је оправдала своје име и надам се да ћемо, захваљујући покренутим идејама, прикупљеним контактима и обављеним разговорима, у наредних неколико месеци убирати плодове данашњег окупљања”, истиче Арно Гујон.

 

Извор: Политика

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj