srlaten

Уручене награде са Фестивала српског филма у Чикагу

Данас је заменик директора Канцеларије Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Александар Влајковић, заједно са директором фестивала у Чикагу Славицом Петровић уручио награду коопродуценту и носиоцу главне мушке улоге Тихомиру Станићу у филму „Фалсификатор“ Горана Марковића. Овај филм је публика прогласила за најбоље остварење Фестивала српског филма у Чикагу у 2013. године.

vlajkovic1

Награда је уручена током свечаности у Филмском центру Србије, којој је присуствовао велики број новинара и људи из света филма и позоришта.  Свечане повеље су добили и продуценти осталих остварења приказаним током смотре.

Александар Влајковић је у свом обраћању присутнима истакао значај Фестивала српског филма који се сваке године, већ традиционално одржава у Чикагу, и да ће Канцеларије Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону као и до сада подржавати овај догађај, који окупља наше најбоље ауторе и представља нашу земљу у правом светлу. Он је такође истакао потребу да се и у другим земљама, где живе наши људи, помогне одржавање оваквих фестивала јер је то један од најбољих начина промоције наше уметности и културе.

Vlajkovic2

Примајући награду, Тихомир Станић се захвалио организаторима и публици која је гласала и пренео је присутнима своје утиске током три дана боравка у Чикагу и сусрету са нашим људима, као и утисака са самог фестивала, који је организован на светском нивоу. Такође, он је најавио своје учешће са новим филмом на Фестивалу у Чикагу 2014. године

Након подела награда повела се жива дискусија о новом концепту Фестивала српског филма. На ову тему су говорили поред заменика директора владине Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Александар Влајковић, и председник Комисије ФЦС за међународну сарадњу Мирољуб Вучковић, а присутни су се укључивали активно у разговор.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …