srlaten

Изабрано руководство Савеза Срба у Аустрији

Зоран Алексић реизабран је за председника Савеза Срба у Аустрији. Нови потпредседник Савеза је Бобан Ђурић, досадашњи секретар и актуелни председник Заједнице српских клубова у Форарлбергу. Ђуја Тешановић-Бећиревић изабрана је на функцију секретара, а за њену заменицу Вера Милер, потпредседница Заједнице српских клубова из Форарлберга. У Надзорном одбору остали су Борислав Капетановић, Петар Перичевић и Милорад Торлаковић.

Salcburg 2014

Председник Зоран Алексић рекао је да је потребно да се припреми квалитетна промена и осавремењивање статута Савеза и увођење јасног правилника.

„Дајем реч испред председништва да ће наш основни задатак у наредном периоду бити да најкасније почетком јесени и у оквиру скупштинског заседања, а у сарадњи са представницима покрајинских заједница, припремимо предлоге допуна и квалитетну анализу новог статута, правилника и пропозиција наших такмичења, као и оквире за јасне међусобне структурне односе и законски јасно прецизирану форму наше кровне организације“, изјавио је Алексић.

Алексић је истакао да су најзначајнија достигнућа Савеза у скорије време, учешће на пословној конференцији „Србија-Дијаспора“ у Центру Сава, 23.12.2013, формирање две покрајинске заједнице (Штајерска, Салцбург), повратак Заједнице српских клубова из Корушке у Савез.

Генерална изборна скупштина Савеза Срба у Аустрији одржана је у Салцбургу 22. фебруара у присуству 37 представника из свих 9 аустријских покрајина. У својству почасних гостију скупштине, присутнима су се обратили генерални конзул Републике Србије у Салцбургу Владимир Новаковић и његова заменица Оливера Старчевић. Она је рекла да због малог броја пријављених, око 30 бирача, локално бирачко место у оквиру конзулата у Салцбургу током предстојећих парламентарних избора у Републици Србији неће бити отворено.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …