srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Изложба о Тесли на Фрушкој гори

Комбинована изложба Музеја Николе Тесле „Тесла у Београду 2. јуна 1982. године“, и „Теслин чудесни свет електрицитета“ отворена је синоћ у хотелу Норцев, на Иришком венцу.

Уз документе и живописне фотографије из живота и рада великог научника постављен је и модел индукционог мотора са ротором у облику јајета са аутоматиком и модел Теслиног трансформатора са аутоматиком.

 „Музеј Николе Тесле поштује све активности институција и појединаца који желе да промовишу лик и дело Николе Тесле на озбиљан, професионалан и на чињеницама заснован начин. Стога смо одлучили да на активан начин допринесемо манифестацији на Иришком венцу и јавности представимо мање познате детаље из живота великог научника, али и покажемо значајне пројекте који је Музеј реализовао, као и оне које приводимо крају. Сигуран сам да ће свим учесницима и посетиоцима бити веома занимљиво да чују и виде појединости из Теслиног живота, његова мање позната истраживања и документе који до сада нису били презентовани широј публици“, казао је Владимир Јеленковић,  директор Музеја Николе Тесле.

Гостовање Музеја је својеврсна најава мултимедијалне манифестације која ће се одржати на истом месту од 12. до 15. септембра, тако да ће посетиоци те манифестације имати прилику да се, путем изложбе Музеја, упознају са животом и радом генијалног изумитеља.

Check Also

Буквари за српску децу у Хрватској

Српско културно друштво “Просвјета” из Загреба, захваљујући донацији Управе за сарадњу сa  дијаспором и Србима …