srlaten

Пракса за новинаре и представнике српских организација и удружења из региона

Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује конкурс за новинаре медија на српском језику и представнике српских организација и удружења из региона за студијски боравак и десетодневну бесплатну обуку у редакцијама у Србији.

na-obuci

Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл vesna.masalovic@uns.rs до 1. децембра. Услов је да кандидати живе у земљама региона и да раде у медијима у региону или српским организацијама и удружењима из региона који производе садржаје на српском језику.

Полазницима програма студијске праксе биће омогућен боравак у веб редакцијама у Србији. Осим праксе у медијима, новинари и представници српских организација и удружења из региона ће боравити и у веб редакцији УНС-а. Полазници праксе ће имати обуку на бесплатним онлајн WordPress (Вордпрес) и Joomla (Џумла) платформама. Научиће специфичности писања за онлајн издања и креирање садржаја за веб, стећи знања из области оптимизације садржаја за претраживаче (СЕО).

Студијски боравак ће бити организован у децембру 2016. године.

Студијски боравак новинара из српских медија у региону УНС, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, организује четврти пут.

Праксу у београдским редакцијама  2013,  2015. и 2016. године  ималe су колегинице и колеге „Српских недељних новина“ из Мађарске, „Новости“ и часописа „Извор“ из Хрватске, „Споне“ из Македоније, „Радио Темишвара“ из Румуније, удружења „Морача-Розафа“ из Албаније,  портала ИН4С, ТВ „Новог“ из Црне Горе  и „Студентског журнала“ из Босне и Херцеговине.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …