srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Јавни позив за Албум сећања

Савез потомака ратника Србије 1912-1920. са Благословом Његове Светости Патријарха српског г.Иринеја уз подршку  Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону  у циљу обележавања јубиларних година Првог светског рата упућује:

 и  учешће  у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата. „Оживимо сећања, освежимо памћење, помозимо историји“.

Album secanja Javni poziv

Учините видљивим дух и дело ваших славних предака учесника Првог светског рата. Учествујте у стварању  Албума сећања на наше претке из Првог светског рата. Уколико поседујете   фотографије, аутобиографске списе, дневнике, писма војника, разгледнице и друга документа од историјског значаја као сведочанства догађаја из периода Првог светског рата  скенирана документа доставите на веб адресу: славним-прецима.срб или slavnimprecima.rs

Постаните сведоци векова славне прошлости наших предака. Извуците из албума фотографије својих предака, из фиjока споменице и дневнике, из срца  дедове и прадедове, и учините их  видљивим творцима наше историје. Историја нас обавезује и позива  да сачувамо успомене и сећања на велике године српског народа 1914-1918. и улогу сваког појединца у њему, негујући љубав, хуманост, част, рад, стваралаштво и опште добро као личну одговорност за будућност наших потомака.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …