srlaten

Јубилеј Допунске школе српског језика у Швајцарској

У сали Гимназије Campus Muristalden, 28. новембра 2017. године, у присуству Младена Шарчевића, министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, обележено је 4 и по деценије Допунске школе на српском језику у Швајцарској.

Овај пројекат је реализован уз помоћ Удружења Милева Марић Ајнштајн и уз велику подршку Амбасаде Републике Србије у Берну.

Учетиљица допунске школе Јелена Митровић је у уводној речи представила рад и ангажованост својих колега и ђака, након чега је уследио културно уметнички програм. Деца су рецитовала песме наших најчувенијих песника, изводила музичке тачке свих жанрова, играла фолклор.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је на свечаности поводом 45 година постојања допунске школе на српском језику у Швајцарској, да ће Србија наставити да улаже у рад допунских школа у иностранству, јер тако српској дијаспори даје прилику да очува српски језик, културу и традицију. Шарчевић је изразио задовољство због чињенице да је интересовање дијаспоре за учење српског језика из године у годину све веће, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Он је најавио доношење новог Правилника о остваривању образовно-васпитног рада у иностранству који би требало да унапреди квалитет наставе и функционисање допунских школа.

Пројекат је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије.

 

(Извор: РТС)

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …