srlaten

Калифорнијски Срби добили признање Најплеменитији подвиг 2012.

Миодраг Николић, председник организације Спасимо децу Србије (СДС) из Лос Анђелеса добио је плакету Вечерњих новости за „Најплеменитији подвиг 2012. године“. Ова организација, која окупља Калифорнијске Србе, стипендирала је школовање 1.200 деце и поделила близу три милиона долара угроженим породицама.

Марко Николић (фото: србел.нет)

„Ово није моја лична награда, већ награда за нашу организацију, коју су сви чланови заједно заслужили. Плакету сам примио и у име свих донатора који су хуманост показали на делу у претходне две деценије“, изјавио је Николић, након примања признања.

Он је позвао све хумане људе који су у могућности да и даље помажу угроженим српским породицама и шире вест о организацији и истакао да чланови СДС не троше донирани новац на своје плате, путовања и остале трошкове.

Акција „Најплеменитији подвиг године“ у огранизацији листа „Вечерње новости“ установљена је још пре педесет година, а за претходну годину плакете су додељене 16. децембра 2012. године. За најплеменитије су проглашени Емир Кустурица, дете Даница Зорић, посада ледоломца „Гребен“ , постхумно Јелена Трикић и Горан Савић.

Поводом пола века „Најплеменитијег подвига“, у издању „Вечерњих новости“ изашла је монографија „Златни људи“, посвећена свим храбрим, одважним јунацима нашег доба. Сабрани су сви племенити подвизи награђени током протеклих 50 година, и испричане приче о њиховим јунацима.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …