srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Канцеларија на Сајму књига

Канцеларија Владе Србије за дијаспору и Србе у региону представила је 35 аутора из дијспоре и региона на недавно одржаном Сајму књига.

 58-sajam-knjigaПоред наших писаца из дијаспоре и окружења и промоције њихових књига, представљене су и српске новине и часописи који излазе у расејању, као и рад клубова и удружења. Првог дана представљена је уметничка мапа српских манастира из едиције Српске мапе. Рађене су као уникатни рад са корицама од ораховог дрвета и коже, на српском, енглеском, руском и немачком језику.

Град Ниш је представио еминентне књижевнике из земље и иностранства, али и активности и пројекте локалне канцеларије за дијаспору.

Штанд Канцеларије обишли су гости из Цириха, Беча, Румуније, Швајцарске и Француске. У оквиру школског дана, приређен је програм за децу на коме је Љубивоје Ршумовић читао своју поезију, уз наступ дечјег хора и представљање дечјих издања.

Штанд Канцеларије био је крцат гостима из дијаспоре на промоцији Алманаха Вечити рам у издању Уметничког удружења „Милутин Алемпијевић“ из Франкфурта на Мајни. Такође, представљен је Издавачки центар Срба у Македонији, књига поезије „Наискап“ Јелене Ћирић из Прага, као и роман „Лујка из римске ледаре“ Николе Мамуле из Италије.

Посетиоци су могли да гледају видео презентације о очувању културе и традиције српског народа у Немачкој. Светлана Матић из Беча промовисала је своју књигу „Игра“. Снежана Писарић Милић написала је биографију о холивудском глумцу српског порекла „Лазар, од салаша до Холивуда“. Са компакт диска чуо се глас глумца Жарка Лаушевића који је читао стихове љубавне поезије Иванке Радмановић.

Check Also

Српска школа у Паризу

Пројекат „Дигитална учионица у функцији унапређења допунске наставе на српском језику у Паризу“ који је …