srlaten

Канцеларија за дијаспору у Нишу у мају почиње са радом

Помоћник директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Растко Јанковић и самостални саветник Олга Милојевић приликом службене посете Нишу, 27. марта 2013. године, састали су се са градоначелником Ниша проф. др Зораном Перишићем.

Том приликом најављено је отварање Канцеларије за дијаспору у Нишу за 18. мај 2013. године. Тог дана у Нишу почиње Европска смотра фоклора када ће у граду боравити преко четири хиљаде наших људи из свих градова Европе.

Кацеларија за дијаспору града Ниша у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону приредиће свечаност поводом отварања, на коју ће бити позвани и представници учесника Смотре.

Канцеларија се отвара при кабинету градоначелника, а главни циљ је да се омогући правна сигурност и административна ефикасност за пословне подухвате наших људи из дијаспоре, рекао је градоначелник Зоран Перишић.

Наша сарадња треба да буде двосмерна, одржаваће се редовне консултације и организовање скупова и догаћаја у циљу јединственог деловања на повећању економског и културног ангажовања дијаспоре у Србији, истакао је помоћник директора Растко Јанковић.

Састанку су присуствовале шеф службе за међународну сарадњу Драгана Јешић и координатор Канцеларије за дијаспору Тамара Ћирић. Разговарало се и о организовању предстојеће Европске смотре фоклора и обележавању годишњице Миланског едикта.

Check Also

Управа помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво „Грахово“ из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од …