srlaten

Концерт „Појте и утројте“ у Копенхагену

У свечаној соби Амбасаде у Копенхагену, 9. маја 2019. године, одржан је концерт за децу под називом „Појте и утројте“, у организацији Дечијег културног центра Београда и Амбасаде Р. Србије у Копенхагену.

У сарадњи са Дечјим културним центром из Београда, Амбасада је приредила музичко-поетски концерт у ком су учествовали дечји композитор и интерпретатор Леонтина, деца из школе на српском језику из више насеља града Копенхагена, омладински и дечји фолклорни ансамбл „Опанак“, као и сви у публици који су чинили сјајан хор деце, родитеља, бака и дека – хор који пева срцем.

Најпре је амбасадорка Јасмина Митровић Марић поздравила децу и све присутне и обећала незаборавно путовање Србијом у опанчићима, на ћилиму од пиротских шара, стихова и нота, путовању на ком ћемо се сити испричати са светим Савом, Доситејем, Вуком, са нашим другарима који сада у Србији певају исте ове песме, рецитују исте стихове, играју коло…

Међу музичке нумере као звезде су засијала наша деца која живе у Данској, похађају допунску наставу на српском језику и говоре поезију спрских песника на одушевљење својих другара и свих нас у публици.

Дружење је трајало и након завршетка програма. Играло се уз музику за децу, причало, фотографисало, дружило… Свако дете од ДКЦБ-а је добило на поклон цедеове са Дечјег београдског пролећа, бомбоне,  сокиће и бескрајну пажњу.

Овим концертом наша деца из Краљевине Данске поздрављају своје другаре из расејања који ће током маја бити гости Србије и Београда на скупу дeце из наше дијаспоре по целом свету „Свесрпски дечји сабор“ у организацији Дечјег културног центра из Београда. Добродошли својој кући!

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …