srlaten

Конкурс за истраживаче дијаспоре

Извор: Танјуг

ЕРСТЕ фондација је расписала конкурс за све заинтересоване истраживаче и научнике из области друштвених наука из земаља Централне, Источне и Југоисточне Европе, позивајући их да учествују у програму стипендирања научно истраживачког усавршавања о темама у вези са економским и социјално демографским променама. 

konkurs-za-istrazivace
Истраживање би требало да се односи на тему дијаспоре, националних држава и преовлађујуцхих струја у друсству у Централној и Источној Европи, а стипендијски програм ће се одвијати у периоду од 2014. до 2016. године, саопштила је данас Ерсте фондација.
Позив је отворен за све истраживаче и научнике из земаља Централне и Источне Европе који проучавају или су на било који начин укључени у економске, културне или политичке односе, укључујући и њихову активност у проблеме дијаспоре, међународних миграција и политику дијаспоре. 
Стипендисте ће изабрати жири који се састоји од академика и професионалаца који ће темељно прегледати све пријаве и позвати на интервју оне који прођу у ужи круг. 
Почетак истраживања је заказан за јануар 2015. године, а стипендија у износу од 12.000 еура обухвата трошкове једногодишњег истраживања, учествовање на научним скуповима и конференцијама, повезивање са различитим мрежама и путне трошкове. 
На крају програма најбољи радови биће објављени широм земаља региона, а радни језик радова и публикације је енглески. 

Заинтересовани се могу пријавити до 24. августа 2014. онлајн пријавом на адресу https://apply.erstestiftung.org/fellowship, а за детаљније информације треба контактирати адресу socialresearch@erstestiftung.org.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …