srlaten

Конкурс за медије Срба из региона

Министарство кутуре и информисања расписало је конкурс за суфинансирање проjеката из области jавног информисања припадника српског народа у земљама региона у 2017. години. Конкурс је отворен до 16. марта.

Конкурс се расписује ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању на матерњем jезику, очувању српског jезика, националног и културног идентитета припадника српског народа коjи живе у земљама региона: Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи.

Средства опредељена за овај конкурс износе 20.000.000,00 динара. Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 500.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи 2.000.000,00 динара. Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта.

Право учешћа на конкурсу имају:

  1. издавач медија чији медиј је регистрован у наведеним земљама;
  2.  правно лице, односно предузетник регистрован у наведеним земљама, који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија у наведеним земљама.Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором прописаном року и форми поднела наративни и финансијски извештај и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Програмски приоритети конкурса су:

  1. очување српског националног, културног и језичког идентитета;
  2. јачање стручних капацитета у области информисања припадника српског народа у земљама региона;
  3. програми намењени деци и малолетницима.

Детаљне информације о условима конкурса са критеријумима, као и пријавне обрасце можете преузети ОВДЕ.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …