srlaten

Конкурс за праксу новинара српских медија из региона

Удружење новинара Србије уз подршку Министартсва спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, расписује конкурс за новинаре из региона за студијски боравак и тронедељну обуку у редакцијама у Србији.

image unskancelarija-za-dijasporu-pozadina-heder3

Обука  је бесплатна за 4 полазника који ће бити одабрани на конкурсу.

Кандидати треба да поседују знање рада на рачунару и интернету. Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл vesna.masalovic@uns.rs  до 15. јула.

Новинарима српских редакција из региона који буду укључени у програм студијске праксе биће омогућен боравак у  веб редакцијама у Србији. Осим праксе у медијима  колеге ће боравити  и у веб редакцији УНС-а. Предвиђено је да студијски боравак буде организован у октобру 2015. године.

Праксу је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Студијски боравак новинара из српских медија у региону УНС-а уз подршку  Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону организује се други пут.

Праксу у београдским редакцијама  2013. године, истовремено са Конференцијом медија дијаспоре и Срба из региона, а у оквиру програма Професионализације онлајн медија дијаспоре  имале су колегинице и колеге „Српских недељних новина“  из Мађарске, „Новости“ из Хрватске, „Споне“ из Македоније  и  „Радио Темишвара“ из Румуније.

 

 

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …