srlaten

Конкурс за пројекте из културе

Министарство културе и информисања расписало је конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2016. години. Конкурс је отворен од 25. фебруара до 28. марта 2016. године.

grb

Општи циљ конкурса је подстицање и презентација културног стваралаштва припадника српског народа у иностранству и очување њиховог културног идентитета.

Биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у дијаспори и региону, јачање капацитета, умрежавање и професионализацију рада појединаца, установа и организација Срба, укљученост деце и младих и мултукултуралност. Пројекат треба да буде из области визуелне уметности, сценског стваралаштва, књижевности и издаваштва, уметничке музике, изворног, народног и аматерског стваралаштва, културне делатност за децу и младе и научноистраживачке или едукативне делатности у култури.

Право учешћа на имаjу установе, уметничка и друга удружења и организациjе која су регистрована изван териториjе Србиjе. О избору пројеката по расписаном Конкурсу одлучује стручна комисија коју образује Министарство културе и информисања.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …