srlaten

Конкурси за суфинансирање пројеката за регион и дијаспору

Канцеларија Владе Србије за дијаспору и Србе у региону расписала је два конкурса, за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, као и матичне државе и дијаспоре.

Kancelarija-png

Организације из Србије, региона и дијаспоре могу да конкуришу с пројектима који доприносе очувању српског језика и писма, културног идентитета, унапређењу економске сарадње у регину, побољшању положаја мањина.

Пријаве се подносе најкасније до 26. октобра 2013. године. Трајање пројекта може да буде максимално шест месеци. Све пројектне активности морају да буду завршене најкасније до 26. априла 2014. године.

Укупна вредност опредељених средстава за конкурс за регион је двадесет милиона динара, док је за пројекте из дијаспоре предвиђено десет милиона.

Директор Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону ће формирати конкурсну комисију која ће разматрати пристигле пројекте и утврдити предлог за суфинансирање пројеката. Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Kaнцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …