srlaten

Креативни ствараоци из дијаспоре добили награде за кратке приче

Никола Деспотовић, ИТ инжењер из Бијељине, победио је на онлајн конкурсу за најкраћу дирљиву причу, у организацији Клуба младих уметника Просвјете из Беча.

Победник конкурса добио је бесплатно учлањење у библиотеку Српског центра у Бечу. Специјалну награду публике је освојила Јована Миљковић из Лесковца, наставница у Школи српског језика у Бечу. Друго место је заузела Алексадра Танасковић из Београда, наставница српског и немачког језика, док је треће место освојио Радован Вуковић из Бањалуке, студент Техничког универзитета у Бечу. Александра, Јована и Радован су као награде добили књиге од СПКД Просвјета, по избору председника Просвјете Срђана Мијалковића.

Идеју за конкурс за креативне ствараоце добили су координатори Клуба Весна Шпирић и Урош Уљаревић, како кажу, од великог писца Ернеста Хемингвеја, који се једном приликом кладио да може да напише најкраћу дирљиву причу од само шест речи. Добио је опкладу: “На продају: дечје ципелице. Никад ношене.” Клуб младих уметника се придружио овом изазову, с малом олакшицом: уместо шест, дозвољено је додати коју реч више, тако да прича има највише десет речи.

 

 

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …