srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Креативни ствараоци из дијаспоре добили награде за кратке приче

Никола Деспотовић, ИТ инжењер из Бијељине, победио је на онлајн конкурсу за најкраћу дирљиву причу, у организацији Клуба младих уметника Просвјете из Беча.

Победник конкурса добио је бесплатно учлањење у библиотеку Српског центра у Бечу. Специјалну награду публике је освојила Јована Миљковић из Лесковца, наставница у Школи српског језика у Бечу. Друго место је заузела Алексадра Танасковић из Београда, наставница српског и немачког језика, док је треће место освојио Радован Вуковић из Бањалуке, студент Техничког универзитета у Бечу. Александра, Јована и Радован су као награде добили књиге од СПКД Просвјета, по избору председника Просвјете Срђана Мијалковића.

Идеју за конкурс за креативне ствараоце добили су координатори Клуба Весна Шпирић и Урош Уљаревић, како кажу, од великог писца Ернеста Хемингвеја, који се једном приликом кладио да може да напише најкраћу дирљиву причу од само шест речи. Добио је опкладу: “На продају: дечје ципелице. Никад ношене.” Клуб младих уметника се придружио овом изазову, с малом олакшицом: уместо шест, дозвољено је додати коју реч више, тако да прича има највише десет речи.

 

 

Check Also

Изашла Мала новозаветна читанка под покровитељством Управе

Из штампе је изашла књига са одабраним причама из Светог писма и њиховим тумачењима професора …