srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Куп пријатељства у Инсбруку

извор: spoji.org

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ у Инзбруку je организовала први по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом КУП ПРИЈАТЕЉСТВА. Куп је покренут као хуманитарни интеграциони турнир, чије је одржавање планирано сваке године пред почетак летњег школског распуста у Тиролу. На првом издању овог јединственог турнира у покрајини Тирол учествовало је 16 екипа са играчима и гостима из преко 25 различитих земаља порекла – на пример из Аустрије, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Немачке, Грчке, Шпаније, Турске, САД, Боливије, Сирије, Ирака, Ирана, али и из других азијских и афричких земаља.

FCup_01

Хуманитарни турнир у малом фудбалу  покренут је, како би у склопу спорта мотивисали младе људе да чине добра дела и да тако помогну људима у невољи. На првом КУПУ ПРИЈАТЕЉСТВА играло се за болесну децу у Тиролу и социјално угрожену децу на Балкану.

Премијерни КУП ПРИЈАТЕЉСТВА отворен је почасним почетним ударцем од стране мр Герхарда Фрица, председавајућег Скупштине града Инзбрука, господина Курта Валаша, одборника Скупштине општине Инзбрук, који је присуствао у име заменика градоначелнице Инзбрука, Кристофа Кауфмана, затим Томас Фалгер, секретара организације „Soccerteam“ која својим фондом „Help for kids“ помаже деци у Тиролу,као и Драгана Филиповића, председника Заједнице Срба Тирол.

На првом издању КУПА ПРИЈАТЕЉСТВА, који је током целог дана протекао у веома спортској атмосфери у правом смислу речи „фер-плеј“, учествовало је 16 екипа – по 2 групе по 8 екипа. Екипе које су на првом КУПУ ПРИЈАТЕЉСТВА играле за добро дело су:„FC Victoria Innsbruck“, „FC Romania“, „FC Gol Latino“, „Bursaspor“, „FC Croatia Innsbruck“, „FC Sans Papiers“, „FC Casino Fair Play“, „FC Real Madrid Fans“, „FC Internationale“, „FC Lucky Bird“, ФК Хајдук Тирол, „FC Roter Stern Innsbruck“, „Die Kings“, Вук Караџић из Шваца, „Vikings Telfs“ и ФК СПОЈИ. Коначан пласман је био следећи: 1. FC Romania, 2. ФК СПОЈИ, 3. FC Internationale и 4. FC Real Madrid Fans.

 

 

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …