srlaten

Курс српског језика преко Скајпа

Извор: dijasporanis.com

Канцеларија за сарадњу са дијаспором Службе за послове градоначелника Ниша, Филозофски факултет Универзитета у Нишу и ОЦД Проактив позивају припаднике дијаспоре старости од 8 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа.

logo kurs

Након успешне реализације пројекaта током 2014. и 2015. године, под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, настављамо да организујемо и усавршавамо овакву наставу. Циљ пројекта је употреба, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и то кроз држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик из Ниша.

Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од 15. јануара до 7. фебруара 2016. године. Часови ће се реализовати  у периоду март, април и мај 2016. године, а након завршетка курса полазници ће добити потврду о похађању курса Филозофског факултета у Нишу (са одговарајућим нивоом знања).

Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани треба да пошаљу пријаву Канцеларији за сарадњу са дијаспором Града Ниша на: dijaspora.ni@gmail.com са насловом Скајп (Skype) часови. На основу пријава, комисија ће одабрати парове наставник – ученик.

Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, да има основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.

За више информација можете се обратити Канцеларији за сарадњу сa дијаспором Службе за послове градоначелника Града Ниша на: dijaspora.ni@gmail.com.

Пријаву можете преузети: овде

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …