srlaten

Курс српског преко Скајпа

Извор: http://dijasporanis.com/

Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша и Филозофски факултет Универзитета у Нишу позивају припаднике дијаспоре старости од 10 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа (Skype).

skajp

Како је Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша од припадника дијаспоре у више наврата добила упит да ли постоје активности које имају за циљ побољшање учења српског језика за децу у дијаспори, осмишљени су часови преко Скajпа (Skype). Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре од стране апсолвената на Департману за српски језик и мастер студената филологије.

Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од 23. јуна 2014. до 7. јула 2014. године. Одржавање часова ће почети средином септембра 2014. године, а након завршетка курса полазници ће добити потврду о похађању курса Филозофског факултета у Нишу.

Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани би требало да пошаљу пријаву Канцеларији за сарадњу са дијаспором Града Ниша на: dijaspora.ni@gmail.com са насловом Скајп (Skype) часови. На основу пријава, Канцеларија ће одабрати парове наставник-ученик.

Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, да има основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.

За више информација можете се обратити Канцеларији за сарадњу са дијаспором Службе за послове градоначелника Града Ниша на: info@dijasporanis.com.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …