srlaten

Курс веб новинарствa за новинаре у региону

Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинаре медија на српском језику из региона за студијски боравак и тронедељну бесплатну обуку у редакцијама у Србији.

na obuci

Кандидати треба да поседују знање рада на рачунару и интернету.

Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл vesna.masalovic@uns.rs до 1. марта.

Новинарима који буду укључени у програм студијске праксе биће омогућен боравак у веб редакцијама у Србији. Осим праксе у медијима новинари ће боравити и у веб редакцији УНС-а. Имаће обуку на бесплатним онлајн WordPress (Вордпрес) и Joomla (Џумла) платформама. Научиће специфичности писања за онлајн издања и креирање садржаја за веб, стећи ће знања из области оптимизације садржаја за претраживаче (СЕО), промоције тих садржаја на интернету и како одабрати прави бизнис модел.

Студијски боравак ће бити организован у априлу 2016. године.

Праксу је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Студијски боравак новинара из српских медија у региону УНС уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону организује трећи пут.

Праксу у београдским редакцијама  2013. и 2015. године имали су новинари „Српских недељних новина“ из Мађарске, „Новости“ и часописа „Извор“ из Хрватске, „Споне“ из Македоније, „Радио Темишвара“ и „Наше речи“ из Румуније и удружења „Морача-Розафа“ из Албаније.

Check Also

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта …