Кonkurs za projekte iz kulture

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016. godini. Konkurs je otvoren od 25. februara do 28. marta 2016. godine.

grb

Opšti cilj konkursa je podsticanje i prezentacija kulturnog stvaralaštva pripadnika srpskog naroda u inostranstvu i očuvanje njihovog kulturnog identiteta.

Biće podržani projekti koji se odnose na očuvanje kulturnog identiteta Srba u dijaspori i regionu, jačanje kapaciteta, umrežavanje i profesionalizaciju rada pojedinaca, ustanova i organizacija Srba, uključenost dece i mladih i multukulturalnost. Projekat treba da bude iz oblasti vizuelne umetnosti, scenskog stvaralaštva, književnosti i izdavaštva, umetničke muzike, izvornog, narodnog i amaterskog stvaralaštva, kulturne delatnost za decu i mlade i naučnoistraživačke ili edukativne delatnosti u kulturi.

Pravo učešća na imaju ustanove, umetnička i druga udruženja i organizacije koja su registrovana izvan teritorije Srbije. O izboru projekata po raspisanom Konkursu odlučuje stručna komisija koju obrazuje Ministarstvo kulture i informisanja.

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …