11. sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Na sednici održanoj 17. maja 2018. godine, članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu razgovarali su o značaju predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini za položaj Srba u Federaciji BiH.

Na početku sednice, zamenik predsednika Odbora Miodrag Linta rekao je da je Centralna izborna komisija BiH raspisala 8. maja 2018. godine opšte izbore u Bosni i Hercegovini za 7. oktobar tekuće godine, koji bi mogli imati suštinski značaj za Srbe u Federaciji BiH, s obzirom na njihov, inače težak, položaj, koji se ogleda u diskriminaciji na raznim poljima. Linta je istakao da su predstojeći izbori mogućnost da se izaberu legitimni predstavnici srpskog naroda u BiH.
U nastavku sednice, kroz dopunu dnevnog reda, članovi Odbora su, većinom glasova, razrešili predsednika Odbora mr Ivana Kostića i zamenika predsednika Odbora Miodraga Lintu.
Većinom glasova, članovi Odbora su izabrali Miodraga Lintu za novog predsednika Odbora, a Mirjanu Dragaš za novog zamenika predsednika Odbora.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora mr Ivan Kostić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Olivera Ognjanović, Aleksandar Marković, Blaža Knežević, Mirjana Dragaš, prim. dr Vlado Babić, Dragan Veljković, Milosav Milojević, Miodrag Linta, dr Ivan Bauer i Marjana Maraš.
(Izvor: parlament.gov.rs)

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …