Skupština Saveza Srba Švedske

U Sederteljeu u Švedskoj održana je godišnja skupština Saveza Srba Švedske. Domaćin delegatima i gostima Skupštine je bilo Srpsko udruženje iz Sederteljea.

skupstina sss

 

U uvodnom delu Skupštine delegate je pozdravio ambasador Republike Srbije u Kraljevini Švedskoj Dušan Crnogorčević. Ambasador Crnogorčević je tom priliikom dobio zahvalnicu Savaza Srba Švedske za izvanrednu saradnju sa Savezom u svim oblastima, a naročito tokom prikupljanja pomoći postradalim u prošlogodišnjim poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj.

Skup su pozdravili i predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, ErSrbije, Folksama, predstavnici Srpske omladinske organizacije, Srpskog Saveza Norveške,  i  specijalni gost, vojnopolitički analitičar, novinar i publicista Miroslav Lazanski, koji je u večernjim satima održao predavanje o aktuelnoj situaciji u Evropi i na Balkanu.

Na Skupštini su usvojeni izveštaji Uprave Saveza Srba Švedske. Za predsednika je u drugom mandatu izabran Đorđe Brstina.  U Upravu SSŠ-a izabran je i Dalibor Mihajlović, a osnovana  je i Komisija za socijalno-društvena pitanja koja će se u narednom periodu baviti pitanjima penzija. Na Skupštini SSŠ-a je usvojen je Plan rada za naredni period.

Tradicionalni 35. Omladinski festival Saveza Srba Švedske, biće održan 16. Maja u Halmstadu. Domaćin Festivala je udruženje «Srpsko udruzenje» iz Halmstada. Prijave za mali fudbal, šah, stoni tenis i košarku potrebno je poslati do 30. aprila. Informacije i prijavni list preuzmite OVDE.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …