Nedelja RTS Planete u Čikagu

Izvor: RTS

Od 11. do 18. novembra 2018. godine, u Čikagu će biti predstavljen do sada programski najznačajniji projekat Radio-televizije Srbije, namenjen svim gledaocima i slušaocima širom sveta – RTS Planeta.

Srpska dijaspora, do koje je stigla vest o multimedijalnoj internet platformi Radio-televizije Srbije, već je prepoznala prednosti novog načina gledanja televizije i slušanja radija, i raznovrsnost i kvalitet sadržaja koje nudi RTS Planeta. To pokazuje statistika prema kojoj je više od 50 odsto registrovanih korisnika van teritorije Srbije. Svesni značaja projekta za srpsko rasejanje, organizujemo „Nedelju RTS Planete“ u Čikagu.

„RTS Planeta predstavlja važan korak u jačanju veze između matice i srpskog rasejanja, dajući značajan doprinos očuvanju srpskog nacionalnog identiteta i kulturne baštine, koja je sada dostupna svima. Čikago je srpski grad, drugi po broju Srba u svetu, posle Beograda, pa je tako i očekivano da ćemo susret sa našim gledaocima i slušaocima početi upravo tamo. To će biti prilika da u direktnom kontaktu sa onima koji nam se pridruže razgovaramo o njihovim programskim interesovanima i očekivanjima od Javnog medijskog servisa Srbije, ali i da predstavimo bogatu programsku ponudu koja je sada prvi put širom sveta dostupna na našoj multimedijalnoj internet platformi RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs)“, kaže Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj RTS-a.

Promocije će se održati:
Nedelja, 11. 11. 2018. god. Srpski Pravoslavni Saborni hram Svetog Vaskrsenja Hristovog u 12.00 časova, Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral
5701 N. Redwood Drive; Chicago, Illinois 60631
Sreda, 14. 11. 2018. god. Generalni konzulat Republike Srbije u 18.30 časova
201 E. Ohio Street, Suite 200, Chicago, IL 60611
Subota, 17. 11. 2018. god. Restoran Skadarlija u 19.30 časova
9237 Ogden Ave, Brookfield, IL 60513
Nedelja, 18. 11. u 12.00 časova, Crkva Sveti Stefan Dečanski
3543 W.Leland av, Chicago, IL 60625

Prema podacima o posećenosti RTS Planete, gledaoci su najviše zainteresovani za najnovije emisije RTS-a: domaće igrane serije – Koreni, Jutro će promeniti sve, Vojna akademija, potom za dokumentarne emisije – Sasvim prirodno, Kvadratura kruga, TV lica, i za emisije posvećene značajnim istorijskim događajima – trenutno obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata. Pored toga, najviše prate, direktno ili odloženo, Dnevnik 2, Jutarnji program, Šarenicu, S Tamarom u akciji, a posebno su zainteresovani za priče iz svog kraja u kategoriji Moj grad, gde su pronašli svoju prečicu do zavičaja. Zainteresovani su i za zabavne programe: 60 najlepših narodnih pesama, Luda noć, Tri boje zvuka, potom obrazovno-naučne emisije iz svih oblasti prirodnih i društvenih nauka i posebno programe za najmlađe gledaoce sa čuvenim starim, ali i najnovijim naslovima – Na slovo na slovo, Kocka, kocka, kockica, Poletarac, Restorančić zalogajčić, Kukuriku šou, Plava ptica, Plaško Hrabrović itd.

Trenutno je na RTS Planeti dostupno oko 14.000 TV i radio-emisija, priloga, fonogramskih zapisa, a u kratkom roku, zahvaljujući kvalitetnom programskom sadržaju, registrovano je skoro 300.000 korisnika širom sveta.

Podsećamo, na multimedijalnoj internet platformi RTS-a omogućeno je uživo praćenje 11 televizijskih (RTS 1, RTS 2, RTS 3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije. Za odloženo gledanje i slušanje dostupna je „catch up“ usluga od 72 sata. Korisnicima su na raspolaganju i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Takođe, dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Jedna od funkcionalnosti, pored odloženog gledanja i slušanja, jeste i mogućnost istovremenog praćenja četiri TV i radijska kanala.

Pristup sadržajima moguć je preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na veb-strani www.rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …