Aloha za Srbiju

U centralnom gradskom parku prestonice Havaja u gradu Honolulu, malobrojna srpska zajednica organizovala je tri skupa pod nazivom „Aloha – Molimo se za Srbiju!“ i prikupila deset hiljada dolara za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Havaji Aloha za Srbiju

Skup je imao za cilj da prikupi humanitarnu pomoć, koju će proslediti do ugroženih u Obrenovcu, Valjevu, Petrovcu i drugih mesta, da poruči svojim zemljacima u Srbiji da nisu sami ali i da skrene pažnju meštana Havaja na ovaj događaj i pozove ih na solidarnost i humanost.

Centralni događaj bio je dobrotvorni teniski turnir koji se održao 5. juna u eksluzivnom kantri klubu “Pacific Club” u Honololu. U saradnji sa Fondacijom “Novak Đoković” i najboljim teniserima sa Havaja, srpska zajednica je organizovala tenisku kliniku i dabl meč za ljubitelje ovog sporta i Srbije. Najbolji svetski teniser Novak Đoković potpisao je nekoliko majica “Aloha-Molimo se za Srbiju”, koje su iste večeri kupovali njegovi obožavaoci, uz donaciju za ugrožene od poplava. Nekoliko kompanija iz Honolulua se odazvalo pozivu i doniralo za ugrožene u Srbiji.

Sav novac prikupljen na teniskom turniru će putem Fondacije Novak Đoković biti prosleđen ugroženima u Srbiji, dok će deo donacija biti doniran direktno putem humanitarne organizacije sa Havaja „Mostovi ka Srbiji“.

Havaji su ostrva poznata po umerenoj klimi, prirodnim lepotama i gostoprimstvom lokalnih meštana. Ova američka država je jedna od najposećenijih turističkih destinacija na svetu. Ujedno poseduje i poseban duh solidanosti i humanosti. Srpska zajednica na Havajima sačinjava oko stotinak ljudi različitih profesija.

Check Also

U Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

U Novom Sadu danas je otvorena Кancelarija za pravnu pomoć Srbima koji imaju imovinu u …