Ambasador Đurić učestvovao na skupu „Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050“

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić učestvovao je na drugom virtuelnom skupu srpskih organizacija i uticajnih pojedinaca iz Amerike „Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050″.

Ambasador Đurić je u uvodnom obraćanju predstavio prioritete misije Republike Srbije u SAD, posebno izrazivši spremnost za intenziviranje saradnje sa dijasporom, koja, prema njegovim rečima, predstavlja generator znanja, veština i kontakata koje treba staviti u funkciju predstavljanja Srbije kako novoj administraciji, tako i poslovnom svetu.

Osim potrebe zajedničkog delovanja ambasade i istaknutih predstavnika dijaspore, Đurić je istakao i potrebu intenzivnog angažovanja počasnih konzula Republike Srbije u SAD u predstavljanju i zaštiti interesa Republike Srbije.

Ambasador Đurić je, takođe, naglasio da saradnja treba da bude dvosmerna, te da će ambasada u svakom trenutku predstavljati otvoreni kanal za komunikaciju i saradnju sa maticom.

Učesnici samita su se saglasili o neophodnosti jedinstvenog nastupa i delovanja u cilju maksimiziranja kapaciteta za osnaživanje društveno-političkog uticaja srpskog korpusa u SAD.

„Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050″ je skup koji se održava sa ciljem formiranja tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u SAD, a u cilju zajedničkog delovanja.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …