Američka podrška saradnji s dijasporom

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je, u razgovoru sa direktorkom Kancelarije za dijasporu Slavkom Drašković, da Amerika može da pomogne u saradnji Srbije sa svojom brojnom dijasporom u toj državi.

„Drago mi je što sam posetio Kancelariju za dijasporu budući da mnogo Srba živi u mojoj državi, naročito u Čikagu. Mislim da Kancelarija za dijasporu kroz svoj rad sa dijasporom i u saradnji s američkom ambasadom može značajno da doprinese ekonomskom razvoju Srbije. Ovo je početak odličnog poslovnog odnosa kroz ekonomske investicije“, istakao je ambasador Kirbi, na sastanku u Kancelariji za dijasporu i Srbe u regionu.

Direktorka Kancelarije Slavka Drašković kaže da je s američkim ambasadorom razgovarala o pospešivanju ekonomske saradnje s Amerikancima srpskog porekla, kao i o značaju naše dijaspore za imidž Srbije.

„Složili smo se da je veoma važno da se Kancelarija uključi u službenu posetu Americi početkom aprila, s ciljem da se plasiraju investicije u Srbiju, naročito u oblast informacionih tehnologija“, rekla je Drašković.

Check Also

Gujon iz Čikaga: Srpska je temelj i utočište svim Srbima zapadno od Drine koji su u njoj našli spokoj i slobodu

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu prisustvovao je  sinoć u Čikagu …