Arno Gujon uručio „Zlatnu značku“ kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon prisustvovao je danas 46. po redu dodeljivanju „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije kulturnim poslenicima iz matice, regiona i dijaspore. Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dugogodišnji je partner ove prestižne nagrade.

„Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice Srbije dobio sam 2018. godine, a danas sam imao posebno zadovoljstvo i čast da je dodelim istaknutim kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore. Vladeta Jerotić je govorio da je najvažnije imati kontinuitet. Ovo priznanje, koje se 46. godinu za redom dodeljuje, baš kao i današnji laureati, koji su svoj život posvetili kulturnom stvaralaštvu, potvrda su srpskog kulturnog kontinuiteta u matici i rasejanju.

Mnogi Srbi su nosioci tog kontinuiteta u svetu. Oni su svetski ali i naši. Oni doprinose svetskoj ali i našoj nacionalnoj kulturi. Jer jedno ne može bez drugog. Dostojevski, Volter i Selimović ne bi bili svetski da nisu pre toga bili ruski, francuski odnosno srpski pisci.“ – rekao je direktor Gujon u svom pozdravnom govoru na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu zajedno sa Ministarstvo kulture i informisanja dugogodišnji je pokrovitelj ove prestižne nagrade.

Check Also

Uprava pomaže Srbima u Bosanskom Grahovu

Pčelarsko društvo „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova dobilo je milion dinara /oko 16.600 KM/ pomoći od …