Bambijevo veče srpske tradicije i kulture u Beču

U subotu 15. juna 2019. godine, Kulturno sportsko društvo Bambi iz Beča, priredilo je u svečanoj sali Hrama Rođenja Presvete Bogorodice dobrotvornu prezentaciju Srpske tradicije i kulture.

Pored predavanja na temu „Uloga Srpske Pravoslavne Crkve u očuvanju identiteta Srpskog naroda“ prof, dr. Miroljuba Gligorića, posetioci su imali prilike da vide i čuju brojne igre, pesme i običaje, zatim radove naših baka i da okuse raznovrsnu hranu i pića iz svih krajeva Srbije.

Kulturno Sprotsko društvo Bambi, predstavilo je takođe i svoju bogatu riznicu narodne nošnje, gde su pritom objašnjeni motivi koji čine specifičnosti krajeva iz kojih ona potiče. Pored velikog broja posetilaca, ovoj manifestaciji prisustvovali su i Ambasador Srbije dr Nebojša Rodić, zamenik predsednika 16-e bečke opštine Thomas Brandstätter i svo sveštenstvo Hrama Rodjenja Presvete Bogorodice.

„Ovom dobrotvornom manifestacijom želimo da prikažemo bogatstvo i raznovrsnost srpske kulture i tradicije, a takođe završavamo sezonu 2018/19 i pripremamo teren za bogatu sezonu 2019/20 u kojoj ćemo Vam prirediti  brojna iznenadjenja i pozivamo da postanete deo Bambi porodice“ izjavio je predsednik Bambija Aleksandar Saša Stanković i pritom se zahvalio Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi za ustupljene prostorije i svim vrednim članovima Bambija na pomoći u organizaciji i održavanju manifestacije.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …