Beograd u Beču

izvor: tob.rs

Turistička organizacija Beograda je 1. juna organizovala promociju turističke ponude naše prestonice u Beču, pod pokroviteljstvom grada Beča i pod sloganom “Visit Belgrade – We Live Next Door”.

tob

Promocija Beograda u Beču je protekla kao  celodnevni događaj koji je u poznatom prostoru Kursalona okupio zvaničnike oba grada, predstavnike turističke privrede i predstavnike srpske dijaspore. Prezentovani su  različiti segmenti turističke ponude Beograda: kultura, nasleđe, gastronomija, festivali i dr.

Na događaju u Kursalonu novinarima i predstavnicima austrijskih turističkih agencija su se obratili ambasador Republike Srbije u Beču, Pero Janković direktor TOB-a, Miodrag Popović i članica gradskog veća Grada Belča, Anica Macka Dojder. Usledile su prezentacije direktora TOB o turističkoj ponudi Beograda, mogućnosti za dolazak u Beograd koju je održao predstavnik Er Srbija, kao i prezentacija Maje Lalić iz organizacije Mikser pod nazivom „Kreativni Beograd“.

U formi „mini sajma“ posetioci su se u velikoj sali Johan Štraus u Kursalonu upoznali sa različitim segmentima turističke ponude Beograda, bogatom kulturnom baštinom, turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i događajima i festivalima u našem gradu. Na događaju su se predstaviti beogradski hoteli: Falkensteiner, Jump Inn, Radisson Blu Old Mill i Life Design, dok su predstavnici TO Novi Sad prezentovali turističku ponudu ovog grada.

Muzej grada Beograda predstavio je svoj program kroz igrokaz Na kafi kod kneginje Ljubice u izvođenju Nataše Popovske, dok je Skadarliju kao atraktivnu turističku ambijentalnu celinu predstavila glumica Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame.

Degustraciju tradicionalne hrane je pripremio naš restoran Koliba iz Beča, dok je predstavništvo Rakija bara u Beču služilo rakiju i koktelske napitke. Udruženje vinara i vinogradara „Srpska vina“ je organizovalo degustaciju domaćih vina, a među izlagačima su bili i Galerija Babka iz Kovačice, Sportski centar Arena, Jahting klub Kej, Paun sapuni, i predstavnici festivala Mikser, Beer Fest i Fish Fest.

Uz prezentaciju beogradskog turizma nastupio je i ženski gudački kvartet Intermeco izvođenjem poznatih pesama o Beogradu i Štrausov Srpski kvadril, dok je sastav Plug In kroz nastup elektronske muzike promovisao poznati beogradski festival Beer Fest.

Posetioci ovog događaja imali su priliku da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vikend putovanje u Beogradu za dve osobe. U okviru promocije bile su organizovane i poslovne posete Privrednoj komori grada Beča i Turističkoj organizaciji Beča.

U subotu, 30. maja, Beču je bila predstavljena i popularna beogradska letnja manifestacija Beer Fest u klubu Pallfy SCANDALOUS ® Party, kada su kao gosti večeri nastupili beogradski DJ-evi Mr.Zorba DJ & N.I.K.O.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …