Bratimljenje Kraljeva i Najagara Folsa

U prostorijama opštine Nijagara Folsa u Kanadi u ponedeljak 26. oktobra potpisana je Povelja o prijateljstvu grada Kraljeva i grada Najagara Fols. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su   gradonačelnik Tomislav Ilić, narodni poslanik Zoran M. Bojanić, predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa Kanadom, novinar Politike Miroljub Dugalić, gradonačelnik Najagare Folsa Džejms Diodati sa saradnciima i ambasador R Srbije u Kanadi Mihailo Papazoglu.

bratimljenje
Gradonačelnici i Ambasador R Srbije Papazoglu; fotografija: www.novine.ca

Bratimljenje ova dva grada organizovano je uz podršku Ambasade R Srbije u Kanadi.

Ambasador Srbije Papapazoglu je prilokom potisivanja izjavio za Novine Toronto da je ovo značajan korak za jedan grad iz Srbije jer se otvaraju vrata za kulturnu i privrednu saradnju, koja u budućnosti možda može inicirati neke kanadske poslovne ljude i kompanije da se zainteresuju i za ulaganja u Kraljevu.

„Treba graditi što više ovakvih mostova“, rekao je ambasador Papazoglu.

Događaju je prisustvovao i Milomir Glavčić, dobrotvor i donator izgradnje mosta preko reke Ibar u Kraljevu i nabavke magnetne rezonance za Opštu bolnicu Studenica u Kraljevu, koji redovno šalje pomoć svom rodnom kraju. Delegacija grada Kraljeva je održala sastanak sa Milomirom Glačićem i diplomatskim predstavnicima Srbije u Kanadi.

Kako navode Novosti iz Toronta domaćini iz Najagare, Deniz Matejk, Aleksandar Pantelić, predsednik Srpske narodne obnove iz Kanade i sveštenik Dejan Obradović potrudili su se da i ostatak dana gostima iz Srbije ostane u najlepšem sećanju.

Članak novinara Miroljuba Dugalića objavljen u Politici, 5. novembra 2015. pod nazivom „Čuvari srpske vere i tradicije“ o Srbima u Kanadi pročitajte OVDE.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …