Home >>> Aktuelno >>> Brnabić sa dijasporom u Norveškoj

Brnabić sa dijasporom u Norveškoj

U prostorijama Ambasade Republike Srbije u Oslu, 22. novembra, organizovan je susret predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić sa predstavnicima srpske dijaspore u Norveškoj.

Predsednica Vlade je upoznala predstavnike srpske dijaspore sa rezultatima rada Vlade Srbije, pre svega u oblasti ekonomskih reformi. Posebno je bilo reči o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Srbije i Norveške.

Predstavnici srpske dijaspore, predstavili su svoja iskustva u radu u Norveškoj, posebno u oblastima digitalizacije i inovacija, kao i ideje za razvoj buduće saradnje dve zemlje. Izneli su i predloge i primere dobre prakse koji se mogu primeniti, radi unapređenja kvaliteta života. Zahvalili su predsednici Vlade na susretu, otvorenom i konstruktivnom razgovoru i želji da čuje njihova iskustva, stavove i nove ideje, što značajno doprinosi povezivanju naše dijaspore sa maticom.

Razgovoru su prisustvovali i Suzana Bošković Prodanović, ambasador Republike Srbije u Norveškoj i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

 (Izvor: Tanjug)

Check Also

Vidovdanski virtuelni skup predstavnika srpske dijaspore iz SAD

Predstavnici srpske dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država okupili su se na virtuelnom skupu kako bi …