Dani dijaspore u Negotinu

Manifestacija „Dani dijaspore“ u organizaciji Udruženja „Dijaspora Istočne Srbije“ održana je u prisustvu brojnih Krajinaca na privremenom radu u inostranstvu, predstavnika Kancelarije za saradnju s dijasporom Vlade Republike Srbije, rukovodstva Opštine Negotin i gostiju iz susednih opština.

„Osnovna uloga Udruženja je povezivanje matice i dijaspore, a ja verujem da će ova manifestacija postati tradicionalna, s obzirom na veliki broj naših građana koji žive i rade u inostranstvu“ – poručio je Borivoje Krekulović, predsednik Udruženja „Dijaspora Istočne Srbije“.

Mr Milan Uruković, predsednik Opštine Negotin istakao je da je želja lokalne uprave da ponudi najpovoljnije mogućnosti za investitore i pomogne realizaciju njihovih ideja, u cilju razvoja opštine. On je rekao da su spremni za ulaganja i velike projekte, samo su potrebni investitori. Na rešavanju problema loše infrastrukture ubrzano se radi.

Vukman Krivokuća, pomoćnik direktora Kancelarije, sektor za ekonomsku saradnju i lokalno povezivanje s dijasporom i Srbima u regionu naglasio je da je ekonomska saradnja sa dijasporom ogroman potencijal za Srbiju, ali nažalost nedovoljno iskorišćen.

Održana je i prezentacija projekata za potencijalne investitore, za teritoriju istočne Srbije. Dunav je takođe označen kao veliki turistički i privredni potencijal ovog kraja.

Check Also

Srbi u regionu i dijaspori i ove godine podržani od matice

U subotu, 20.11.2021. godine, u Pres centru Udruženja novinara Srbije održana je konferencija o značaju …