Dani Srbije i srpske kulture u Parizu

Izvor: RTS

Dani Srbije i srpske kulture u Parizu održaće se od 22. juna do 16. jula. nizom manifestacija koje će okupiti naše brojne umetnike i kulturne poslenike.

Prestonica Francuske šesnaesti put za redom domaćin je tradicionalne manifestacije Dani srpske kulture u Parizu, u organizaciji Skupštine dijaspore Srba u Francuskoj i asocijacije“Balkan omnibus“.

Svečano otvaranje odpžaće se 22. juna u Sali opštine Suren- Pariz sa početkom u 20 časova koncertima umetničke muzike. Nastupiće pijanisti Jenisej i Nikita Ramić, Etno Džez kvartet Petra Gojkovića sa Niom Nedeljković poznatijom kao Madam Piano. Posetioci prvog dana manifestacije takođe će biti u prilici da vide izložbu i dokumentarni film o Milutinu Milankoviću.

U glavnom gradu Francuske će biti predstavljeni brojni kulturni događaji iz Srbije, kao i ekonomski potencijal naše zemlje uz tradicionalnu izložbu srpske hrane i pića, rukotvorina.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …