Dani Srpske u Srbiji

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće održana od 19 do 23. oktobra. Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije biće obuhvaćeno nekoliko gradova širom Srbije – Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Aranđelovac, Plandište. Manifestacija će se i ove godine realizovati u cilju što bolje i kvalitetnije promocije i predstavljanja privrede, kulture, umetnosti Srpske, kao i u cilju unapređenja i jačanja institucionalne saradnje sa Srbijom.

Фото: predstavnistvorsbg.rs
Foto: predstavnistvorsbg.rs

Promocija će osim turističke ponude najatraktivnijih destinacija Srpske kao što su Banjaluka, Trebinje, Jahorina, Laktaši, Bijeljina, Bileća, Višegrad, Zvornik, Prijedor, obuhvatiti i promociju tradicionalnih proizvoda Srpske – eno i gastronomsku ponudu RS.
Program će biti obogaćen i kulturno zabavnim nastupima / KUD „Alat Swislion“ – Trebinje i ženske pevačke grupe „Vasilise“ – Bileća.

Turistička organizacija Republike Srpske objedinjuje promociju turističke ponude Srpske u Beogradu, u Ulici kneza Mihaila, kod Delijske česme od 20. do 23. oktobra 2015. Svečano otvaranje manifestacije je u utorak, 20-og, u 10:00 časova. Manifestaciju otvara Srebrenka Golić, potpredsednik Vlade Republike Srpske. Nadalje program će trajati do 21 čas, kada će u nizu svoju ponudu predstaviti turističke organizacije Banja Luke, Laktaša, Zvornika, Višegrada, Prijedora, Trebinja, Bileće, Olimpijski centar Jahorina i Etno selo Stanišići. Klasičnu promociju turističke ponude pratiće gastro i eno ponuda tih regija i kulturno zabavni program.

U sredu, na istom mestu i u istom terminu, biće predstavljena turistička ponuda Srpske, Banja Luke, Laktaša, Bileće i Etno selo Stanićići.

U četvrtak i petak, takođe, na istom mestu i u isto vreme predstaviće se ponuda Republike Srpsk , Banja Luke i Bileće.

Check Also

Gujon za Novosti: Srbi su jedinstven narod koji je ostao veran svojim zavetima i tradiciji

Kao čovek koji nije rođenjem Srbin, možda više cenim ono što Srbi uzimaju zdravo za …