„Dani Srpske u Srbiji“ u 11 gradova

U Narodnom pozorištu u Beogradu otvorena je manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ koja će trajati do 29. septembra u Beogradu, Kruševcu, Kraljevu, Šidu, Kragujevcu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Nišu, Subotici i Novom Sadu. Kroz bogat sadržaj biće predstavljene naučne, kulturne i umetničke institucije iz svih delova Republike Srpske.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon kaže da je ova manifestacija, sa sada već osmogodišnjom tradicijom, korisna za naš narod s obe strane Drine i da doprinosi jačanju saradnje i međusobne povezanosti.

„Ovo je odlična prilika da se konkretno zbližimo i još više sarađujemo jer će do 29. septembra u 11 gradova Srbije biti predstavljeni kulturni, turistički i ekonomski potencijali naše voljene Republike Srpske“, rekao je Gujon.

Na otvaranju manifestacije u Narodnom pozorištu u Beogradu intonirane su himne Srbije i RS, a nastupio je i Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije. Svečanom otvaranju prisustvovali su premijer Republike Srpske Radovan Višković, patrijarh SPC Porfirije, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …