Deca iz Hrvatske na Badnji dan kod predsednika Vučića

izvor: predsednik.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je na Badnji dan 17 dece srpske nacionalnosti iz Republike Hrvatske, koja borave u jednodnevnoj poseti Beogradu, a povodom proslave Božića i poručio im da su srpska kultura, naše pismo i jezik simbol srpskog indentiteta koji treba očuvati.

foto: Predsedništvo, Dimitrije Gol
Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja predsednik Vučić je, u vili Mir, uručio paketiće.
On ih je posavetovao da treba da dobro uče, da slušaju svoje roditelje, da se raduju životu i da uvek i u svakom trenutku gledaju kako mogu da pomognu svojim komšijama i prijateljima bez obzira na naciju i religijsku pripadnost.
„Naše ćirilično pismo je deo našeg identiteta i treba da ga čuvate i koristite podjednako kao i latinicu“, rekao je predsednik.
Predsednika Vučića je u razgovoru sa decom srpske nacionalnosti iz gotovo svih krajeva Hrvatske, gde žive Srbi, pre svega Dalmacije i Slavonije, zanimalo kako provode Badnji dan i Božić.
U razgovoru su se dotakli i sporta, a deca su predsedniku Vučiću rekla da vole Novaka Đokovića sa čim se predsednik složio istakavši da je on proslavio Srbiju u celom svetu, kao što su to učinili Tesla, Milanković, Matavulj i mnogi drugi Srbi iz Hrvatske i Srbije.
foto: Predsedništvo, Dimitrije Gol
Na pitanje jednog dečaka da li veruje u Božić Batu, predsednik je rekao da bi voleo da veruje, a da ne želi da se čini preteranim kada kaže da najviše voli rad.
Na kraju predsednik Vučić je deci darovao božićne paketiće, a oni njemu sliku na kojoj piše „Hristos se rodi“ i fudbalski dres, za koji je primetio da će mu biti mali, ali da može da sačeka da njegov najmlađi sin Vukan poraste.
Predsednik je deci predložio šta treba da posete u Beogradu i pritom pomenuo Hram Svetog Save i Narodni muzej. Deca uzrasta od devet do 17 godina, đaci osnovnih i srednjih škola, večeras će se vratiti svojim kućama gde će proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika – rođenje Isusa Hrista. Predsednik Vučić, nakon prijema, čestitao je Božićne praznike patrijarhu srpskom Irineju, svim vernicima Srpske crkve, posebno narodu i episkopima u Crnoj Gori, kao i episkopima u zemlji i širom sveta.

„Želim svima da najradosniji hrišćanski praznik provedu u zdravlju i veselju sa svojim porodicama i želim vam dobru i uspešnu novu godinu u kojoj očekujem još veći ekonomski rast i naravno da sačuvamo mir i budućnost za našu decu“, rekao je predsednik Vučić.

Check Also

Otkriven spomenik posvećen svim generacijama Srba u Kanadi

Srpska zajednica dobila je spomenik koji je posvećen svim generacijama Srba koji su sačuvali naše …